Å spare seg til fant!

Nyheter og forskning eldreomsorg

26. oktober 2020

Viktig eldreomsorg sparer vi oss til fant

NOVA har gjennomført et forskningsprosjekt innen bemanning og kompetanse på sykehjem- og i
hjemmesykepleien. Det er triste resultater.... dog ikke helt nytt. Så hvorfor tas det ikke grep?!


Det er trist og bekymringsverdig at sykepleiere og andre faglærte i omsorgsyrker, har såpass dårlige arbeidsvilkår, og er så underbemannet, at de hver dag må se på- og selv gjøre prioriteringer - som egentlig er helt umenneskelige. For hvem kan over tid fungere godt i en omsorgsjobb, når omsorgen bokstavelig talt er skrelt bort i spareknivens navn!? Når hendene bli for få, lider alle - både de som vi gi omsorgl- men ikke strekker til, og alle som er avhengig av deres pleie og omsorg. Våre eldre i institusjoner blir hardt rammet, og dette er en gruppe jeg brenner (og blør i hjertet) for.

Jeg skammes over å bo i et så rikt land, der man ikke VIL prioritere eldreomsorgen. Det er vanskelig å forstå at våre politikere ikke ser at de sparer seg til fant! Lite annerkjennelse, mistrivsel, overload pr hode, og sykemeldinger... Det kan da ikke komme som en overraskelse, at dette vil koste mer i det lengre løp?

Eldreomsorgen som snart ikke lenger kan kalles "eldreomsorg"- men mere "eldreoppbevaring", kommer i siste ende til å koste mer - det skjønner vel alle?? Men underveis.... mens vi venter på at noen med makt skal ta til fornuft,- ja da er det vår eldre som lider. De er kun HER og NÅ!

V/RO

Repost: oslomet 23.10.2020Share on Facebook