Omsorg kan ikke måles i penger!

Nyheter og forskning eldreomsorg

3. september 2019

Omsorg kan ikke måles!

Idag leste jeg denne artikkelen i Aftenbladet.no, skrevet av gjesteskribent Natasja Askelund. Dette er så hjerteskjærende, men sannferdig og velskrevet og tar hverdagen på sykehjem på kornet. Det beskriver hvordan våre eldre er blitt til "valgflesk"! Men når valgkampene er over og hverdagen gjelder, er det ikke mye som er endret på landets sykehjem.... private og offentlige. Når skal politikere forstå det Natasja skriver.... "Omsorg kan ikke måles i penger!"

 
En av de viktigste sakene i årets valgkamp har vært eldreomsorgen. Det er alltid en av de viktigste sakene i alle valgkamper. I år handler den store debatten om «velferdsprofitørene». Om kommersielle sykehjem, om private eller offentlige.

De snakker om kostnader og finansiering. De ønsker seg valgfrihet og fleksibilitet. De roper på kvalitet og lønnsomhet.

Men få snakker om død og sorg. Ingen snakker om tårer og latter. Hvem snakker om smerte og angst? Hva med anger og lengsel? Når snakket noen om bæsj og spy? Ingen tør å nevne puss og blod.

https://www.aftenbladet.no/meninger/kommentar/i/GGq9JJ/Eldreomsorgen_-sier-de--men-fa-snakker-om-dod-og-sorg_-smerte-og-angst_-anger-og-lengsel_-basj-og-spy_--ingen-tor-nevne-puss-og-blod

repost: Aftenbladet.no/september 2019Share on Facebook